Migrende genetik faktörlerin de rol oynadığı düşünülmektedir. Ailede migren olan bireylerde migren sıklığı yüksektir. Çocukluk çağı da dahil olmak üzere her yaşta görülebilir. Bazı kadın hastalarda menopoz sonrası ataklar düzelebilir.
Migren ağrısı nasıldır?
Migren ağrıları şiddetli atak şeklinde gelir, kişiyi günlük işlerini yapamaz hale getirir, birkaç saatten birkaç güne kadar sürebilir ve ardından kendiliğinden geçer. Tek ya da çift tararflı olabilir. Çoğunlukla zonklayıcı tarzdadır. Bazen sıkıştırıcı ve gerilim tarzında da olabilir.
Migren auralı ve aurasız migren olmak üzere ikiye ayrılır. Ağrı öncesi bulantı, kusma, gözlerde ışık çakması, çizgiler, görme kaybı, kolda bacakta uyuşma gibi bulgular auralı migren bulgularıdır.
Aurasız migrende bu bulgular görülmez. Tek ya da çift taraflı baş ağrısı ön plandadır.
Migren ağrısını neler arttırır?
Yorgunluk, stres, susuzluk, açlık, ışık, ses, gürültü, rüzgar, soğuk ya da sıcak hava, uykusuzluk, enfeksiyon, regl dönemi ya da gebelik gibi hormonal değişiklikler, bazı kokular ve bazı gıdalar (çikolata, kahve, peynir, şarap, turunçgiller, nitrat içeren salam sosis gibi ürünler, tatlandırıcılar, yağlı ve yağda kızarmış ürünler) migren ağrılarını arttırabilir.
Migren tedavisini nasıl yapıyoruz?
Migren bilinen aksine tedavi edilebilir bir hastalıktır. Klasik uygulamalar dahilinde migren tedavisi medikal yapılır iken, biz kliniğimizde hastalarımıza uygulamaları, bitkisel içerikli modern yöntemleri, beslenme tedavileri, vitamin mineral takviyeleri ve damardan tedaviler ile destek olmaktayız.
Migrende uyguladığımız tedaviler:
Sinirlerdeki elektriksel potansiyeli düzenleyen, kan dolaşımını arttıran, kasları gevşeten, bozucu alanlardaki kısır elektriksel döngüyü kıran, lenf sistemini aktive ederek kafa içi toksinleri azaltan bir tedavidir.
Alman kökenli 100 yıllık geçmiş olan bir tedavidir. Migren hastalarında klinik sonuçlarda gördüğümüz kadarı ile en güçlü tedavilerden biridir. Lokal anestezik ilaçlar sulandırılarak ile uygulanır, uygulama alanında birkaç saat içinde düzelen ufak kızarıklıklar dışında majör bir yan etkisi yoktur.
Seanslar 4 ila 7 gün arasında yapılır.
Ayrıntılı bilgi için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Migren tedavisinde en sık kullandığımız tedavilerimizdendir. Enerji akımlarını sağlayan vücut meridyenlerini düzenleme üzerinden etki gösterir. Her hangi bir yan etkisi yoktur. Seanslar 4-7 gün arasında yapılır.
Ayrıntılı bilgi için iletişime geçebilirsiniz.
Bedende etki gösteren, çakralar ve meridyenler üzerinden tedavi yapan iğnesiz bir metotdur. Tüm ağrılarda olduğu gibi migrende de özellikle iğne fobisi olan hastalarda başarı ile uygulanır.
Migrende küçük iğneler ile lokal enjeksiyonlar şeklinde yapılır. Lokal anestezik ve kas gevşetici ilaçlar kullanılır. Özellikle gerilim tipi baş ağrısın da eklendiği migrende sıklıkla uygulanır.
Noktalarına uygulanan kanatma tedavisidir. Kliniğimizde daha çok detox ve genel kas gevşetici etkisi nedeni ile uygulanmaktadır.
Kliniğimizde tüm yöntemler hastanın ihtiyacına ve muayene sonucuna göre kombine edilerek uygulanmaktadır. Tedavi çeşitliliği fazla olmasına rağmen migren hastalarımızda en sık kombinasyonu uygulamaktayız.
Migren hastalarımızda beslenme önerileri nelerdir?
Son yıllarda migren, fibromiyalji, huzursuz bağırsak gibi kronik ağrılı durumların bağırsak florası ve bağırsak geçirgenliği ile çok yakın ilişkisi ispatlanmıştır. Biz kliğinimizde tedavi altın aldığımız hastalarımızda bedene giren toksin yükünü azaltmak, asitliği düzenlemek ve besinlerden gelen antijenik uyarıları azaltmak için antiinflamatuar bir beslenme protolokü uyguluyoruz.
Özellikle gluten, şeker ve türevleri, süt ve süt ürünleri, alkol gibi gıdalar bedende toksik, antijenik ve asit yükünü arttırır. Beslenme önerileri ile tedavimizi etkinliğini arttırıyoruz.
Duygusal stresler migren atağını arttırır. Stres durumlarında kişinin ağrı eşiği düşer ve atağa daha kolay yakalanır.
Tedavilerimiz sırasında hastaya stres kontrolü için nefes egzersizleri, yoga, meditasyon çalışmaları öneriyoruz.